Haber

İzmit Eseler Camii ibadete açıldı

Büyükşehir’in katkılarıyla tamamlanan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini yansıtan İzmit Eseler Camii, estetik görüntüsüyle vatandaşların beğenisini kazandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 2020 yılında yapımına başlanan ve üretimi tamamlandıktan sonra ibadete açılan İzmit Eseler Camii, Selçuklu ve Osmanlı mimari özellikleriyle görenlerin beğenisini kazanıyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki ibadethanelerin bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yeni inşa edilen çok sayıda camiye malzeme sağlıyor. Bu kapsamda Büyükşehir’in katkılarıyla yapımı tamamlanan İzmit Eseler Camii ibadete açıldı.

BÜYÜKŞEHİR YAPIMI EK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle 1025 metrekare ibadet alanına sahip olan cami, üst katıyla birlikte aynı anda 2000 kişinin namazını kılabilecek. Cami imalatı için hazır beton, demir, çelik konstrüksiyon çatı kaplama malzemeleri, tuğla, kum, çimento, boya, pencere ve kapı donatıları, PVC doğrama ve dış cephe kaplaması Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandı. Ayrıca caminin kubbe kaplamaları için kabartmalı alüminyum kaplama malzemesi verildi. Cami çalışanları, mahalle halkı ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandı. Selçuklu iç, dış Osmanlı taş kaplama mimari özelliklerini yansıtan cami, ahşap minber, ahşap mihraplar ve işlemelerle süslenerek oldukça hoş bir görünüme kavuşturulmuştur. Vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a değerli bir ihtiyacı karşılayarak mahalleye güzel bir cami kazandırdığı için teşekkür etti.

MUHTAR BOSTAN; TOPLULUĞUMUZ ÇOK MEMNUN

Eseler Mahalle Muhtarı Tuncay Bostan, “Camimizin temelinden tamamlanmasına kadar Büyükşehir Belediyesinin emeği geçti. Büyükşehir betonunu, demirini, kubbe kaplamalarını, camlarını, kiremitlerini, çimentosunu, boyasını, neye ihtiyacı varsa hepsini verdi. Sadece personel ödeneği ödedik. Liderimiz Tahir Büyükakın’a teşekkür ederiz. Biz ondan razıyız, Allah ondan razı olsun. Bu tür çalışmaları mahallemize kazandırdı. Vatandaşlarımız çok mutlu. Daha önce cami ile ilgili bir sıkıntımız vardı, şimdi cemaatimiz gönül rahatlığıyla namaz kılabiliyor. Mahallemize doğalgaz geldi. Alt yapı tamamlanmış, içme suyu ve yağmur suyu hatları değiştirilmiş ve yenilenmiştir. Artık büyükşehir üstyapısı başladı. Çevre düzenlemesi ile birlikte mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden çok memnunuz, mahallem adına Önderliğimize teşekkür ediyorum.”

DERNEK BAŞKANI: ALLAH RAZI OLSUN

Cami Derneği Başkanı Sadık Savurtaş, “Mahallemizde caminin olmaması büyük sorundu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, caminin kamulaştırılmasından başlayarak, temelinden tamamlanmasına kadar proje aşamasına destek verdi. Büyükşehir Belediyesi caminin tamamlanması için gereken malzemelerin tamamına yakınını sağladı. Vatandaşlarımızın ve hayırseverlerin desteği ile çalışmaları ve bazı eksikleri tamamladık. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin karışımı çok güzel bir camiydi. Cenab-ı Hak cümlemize namaz kılmayı nasip etsin. Derneğimiz ve cami camiamız adına Önderliğimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜRLER

Cami cemaatinden Recep Portakal, “Camimiz ibadete açılmıştır, huzur içinde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Camia olarak çok mutluyuz. Çok güzel bir camimiz var. Başkanımız Tahir Büyükakın’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Başarılar diliyoruz” diyerek cami cemaatinden Uzman Portakal yine “Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ederiz. Köyümüze öyle bir hizmet yaptı ki çok güzel oldu. 1999 depreminde camimiz ağır hasar gördü. Kilisenin büyük ihtiyacı vardı. Sadece cami değil, büyükşehir mahallemizin su ve kanalizasyon şebekesi yenilendi, dere yatakları açıldı. Başkanımızdan Allah razı olsun. Rabbim ellerinize, ayaklarınıza sağlık versin” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu