Teknoloji

Google, Android telefonlara “gaz çıkartma” düğmesi ekliyor

Google, Android’in Telefon uygulamasına ilginç bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. İlk olarak 9to5Google tarafından beta güncellemesinin bir parçası olarak tespit edilen yeni özellik, yakın gelecekte, bir görüşmedeki her iki tarafın da duyabileceği kısa bir ses klibini oynatmak için altı “Ses Emoji” düğmelerinden birine dokunmanıza izin verebilir.

Alkışlar, gülmeler, ağlamalar (hüzünlü, kayan bir trombon), partiler, davul sesleri (ba-dum tıs) ve ilginç bir şekilde gaz çıkartma sesi çıkaran dışkı emojisi bu ilk serinin arasında yer alıyor. Arama sırasında, çeviricinin menüsündeki seçeneğe dokunarak veya alta doğru konumlandırılmış küçük bir bayrakla düğmelere erişmek mümkün olacak. Emojiye dokunduğunuzda, onunla ilişkilendirilmiş olan ses, her iki tarafın duyabileceği şekilde devreye girecek.

Elbette bu tür özelliklerde her zaman olduğu gibi, bu özellik de asla betadan çıkmayabilir ve genel kullanıma sunulmayabilir. Google I/O etkinliğine iki haftadan daha az bir süre kaldığı için, bu özelliğin ne kadar ciddi olduğunu ve genel kullanıma sunulup sunulmayacağını yakında öğreneceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu