Haber

Erdoğan’dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde MÜSİAD Yönetim Kurulu’nu kabul etti. 

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Büyük ve güçlü Türkiye davasının ekonomideki bayraktarlığını yapan MÜSİAD 6 Şubat depremlerinden sonra milletimiz için seferber olmuştur. Bu felakette sadece 53 binden fazla insanımızı kaybetmekle kalmadık, 104 milyarı aşan devasa faturayla da karşılaştık. 850 bin bağımsız bölüm ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. MÜSİAD ailesini 7 Ekim’den beri Gazze halkına yaptığı yardımlar dolayısıyla tebrik ediyorum. Türkiye 50 bin tona yaklaşan insani yardım malzemesiyle dünyada ilk sıradadır.

“BATININ ÜZERİMİZE NASIL SALDIRACAĞINI BİLİYORUZ”

54 ürün grubuna ihracat kısıtlaması getirdik, dünden itibaren de ihracat ve ithalat işlemlerini durdurduk. Bu adımın sonuçlarını iş dünyamızla istişare içinde yöneteceğiz. Biz bölgemizdeki hiçbir ülkeyle kavga peşinde değiliz. Aldığımız bu kararla Batı’nın üzerimize nasıl saldıracağını biliyoruz. Hep birlikte barış ve refah içinde yaşamalıyız.

Türkiye’nin bu hamlesi, mevcut tablodan rahatsız olan diğer ülkelere de örnek teşkil edecektir.

“ALDIĞIMIZ KARARI İŞ DÜNYASI İLE EŞ GÜDÜM İÇİNDE YÜRÜTECEĞİZ” 

Dik duracağız ve bileceğiz ki önümüzdeki yol mazlumların yanında yol alma durumudur. 40 bini aşan çocuk kadın yaşlı öldürülmüş insanların ahını hiçbir güç Allah’tan başka kaldıramaz. Attığımız bu adımın ortaya çıkaracağı sonuçları iş dünyamızla eş güdüm ve istişare içinde yürüteceğiz.

Burada tek gayemiz vardır. Batının askeri ve diplomatik desteğiyle kontrolden çıkan Netanyahu yönetimini ateşkese zorlamak.

ENFLASYON MESAJI

Enflasyonu düşürmeye yönelik, kararlı adımlar atıyoruz. Enflasyon ve dış ticaret verileri, Orta Vadeli Program beklentilerimizle uyumludur.

KAYNAK: HABER7

haberortakoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu